SuperFlora komt in actie

voor Elimu Holland

In het laatste weekend van maart staat Zandvoort volledig in het teken van sportiviteit. Eén keer per jaar maken de raceauto’s plaats voor lopers en fietsers op het circuit. SuperFlora neemt in drie groepen deel aan dit sportieve evenement. Zo gaan er een aantal collega’s 10 Engelse mijl (16,1 kilometer) hardlopen, een aantal collega’s 4 km hardlopen/power walken en stapt er één groep collega’s op de fiets. Dit doen we niet alleen om onszelf fit te houden...

Direct doneren

In actie voor

Elimu Holland

Naast het feit dat we op deze manier met elkaar sportief bezig kunnen zijn, willen wij ons met deze activiteit ook inzetten voor Stichting Elimu Holland. Deze stichting is opgericht om een school te bouwen in Manda, een klein dorpje in het zuidelijk kustgebied van Kenia. Nu de gebouwde basisschool goed functioneert, richt deze stichting zich op het bieden van studiebeurzen voor middelbaar en (hoger) beroepsonderwijs aan kinderen van Manda. Graag zetten wij ons in om zoveel mogelijk kinderen in Manda te voorzien van beter onderwijs.

Stichting Elimu werkt op kleine schaal, met directe contacten in Kenia. De Stichting is een door de belastingdienst erkende goede doelen instelling (ANBI).

SuperFlora hoopt een mooie donatie te kunnen doen aan Stichting Elimu. Wil jij team SuperFlora hierin supporten, dat kan door een donatie via onderstaande betaallink (externe pagina).

Namens team SuperFlora alvast bedankt voor je bijdrage!

Kom ook in actie

en doneer nu!

Achtergrond

Elimu Holland

De stichting bestaat sinds 2002 met als doel een school te bouwen in Manda, een klein dorpje in het zuiden van Kenia. In 2006 was de bouw gereed en een nieuw doel ontstond:

het verstrekken van studiebeurzen aan alle leerlingen die de primary school verlaten en naar het voortgezet onderwijs willen en kunnen.

Elimu Holland geeft de kinderen die de Primary School in Manda verlaten een studiebeurs. Daarmee is begonnen in 2006 toen 9 van de 29 leerlingen met een studiebeurs naar het voortgezet onderwijs gingen. In 2007 waren het 6 van de 30 leerlingen en in de jaren daarna nam dit aantal gestaag toe. In de laatste jaren is er een enorme toename te zien. Dit jaar (2023) zijn er maar liefst 157 leerlingen met een studiebeurs, waarvan 29 studenten die een studiebeurs hebben gekregen voor het Hoger Onderwijs!

In de afgelopen jaren hebben meer dan 400 leerlingen de kans gekregen om door te leren: Onderwijs is hun toekomst!

Achtergrond

Zandvoort Circuit Run

In het laatste weekend van maart staat Zandvoort volledig in het teken van sportiviteit, met als belangrijkste onderdeel de Zandvoort Circuit Run.

Eén keer per jaar maken de raceauto's plaats voor duizenden lopers. Alle lopers starten vanuit de pitstraat een gehele ronde over het circuit. Een unieke kans om Circuit Zandvoort te ontdekken. Ervaar de hoogteverschillen, race langs de curbstones en door de kombochten. De 10 Engelse Mijl en 12 km verlaten het circuit via de Driving Experience en lopen richting het strand. Vervolgens worden zij feestelijk ontvangen in het centrum van Zandvoort. De finish van alle afstanden is voor de eretribune op Circuit Zandvoort.