Ondernemen, maar niet ten koste van de wereld

Als bedrijf willen we het niet alleen maar op commercieel gebied goed doen. We willen ook als sociaal bedrijf bekend staan. SuperFlora is het bedrijf dat zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt.

Duurzaamheid

We werken volgens de strengste certificeringen.

Werken met natuurproducten zoals bloemen en planten geeft een extra verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid om de aarde niet onnodig uit te putten. Die verantwoordelijkheid begint al bij de teelt. Onze telers voldoen aan alle certificeringen die in de Engelse retail gangbaar zijn. Daardoor heeft u als retailer de zekerheid van een duurzaam product, geproduceerd onder omstandigheden die mens en milieu respecteren.

Fairtrade

Mensen meer kans geven op een waardig bestaan.

Waar producten Afrika als herkomst hebben, stimuleren we Fairtrade. Zo kunnen medewerkers van de teeltbedrijven rekenen op normale arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon. Als partner van de Waitrose Foundation gaan we zelfs nog verder. Medewerkers van onze producenten kunnen rekenen op brede ondersteuning, op het gebied van watervoorziening, educatie, gezondheid en milieu. Binnen Dutch Flower Group kennen we een vergelijkbaar initiatief, de Dutch Flower Foundation die werkt aan het welzijn van mensen in onze productiegebieden wereldwijd.

Impact

Waar het minder kan, doen we het met minder.

Ook op andere gebieden dragen we bij aan duurzame condities. Verpakken en vervoeren zijn onderdelen van de keten waarin we nog elke dag stappen zetten. Bloemen die vanuit andere landen naar onze locatie in Engeland gaan voor verwerking, worden aangeleverd in herbruikbare dozen en emmers. Ander verpakkingsmateriaal scheiden we voor recycling. Voor het gebruik van plastic ontwikkelen we alternatieve materialen die dezelfde bescherming met minder milieu-impact bieden. Groenafval dient als compost, kapotte pallets worden lokaal gerecycled.

Werken bij

Misschien wel de kleurrijkste werkgever van Nederland!