keten in beeld

Alles geregeld. Tot en met de levering.

Versproducten als bloemen en planten vragen om de kortst mogelijke keten tussen producent en consument. Daarom is SuperFlora efficiënt georganiseerd om ‘s werelds mooiste sierteeltproducten in optimale conditie in het schap te krijgen.

Sourcing en inkoop

Alles komt direct van het eigen telersnetwerk.

Levende producten als bloemen en planten vragen extra aandacht om de kwaliteit op de winkelvloer constant te houden. SuperFlora werkt uitsluitend met een vast netwerk van telers die vaak op exclusiviteitsbasis aan ons verbonden zijn. Wereldwijd weten we waar de mooiste bloemen en planten worden geteeld. Het zijn telers die ook beantwoorden aan de hoge eisen op het gebied van certificering die de Engelse en Ierse retail stelt. Daarom zien we onze telers niet als toeleveranciers. Wel als partners in het succes van SuperFlora.

Category management

Datagedreven advies over het optimale assortiment.

Sierteeltproducten verkopen vraagt veel van een retailformule. Het aanbod aan bloemen en planten is immers overweldigend. SuperFlora helpt u als retailer de juiste keus voor uw formule te maken. Onze expertise maakt dat we een actueel beeld hebben van de must-haves in het assortiment én van potentiële noviteiten.

Dagelijks verzamelen we data over de verkopen van bloemen en planten op winkelniveau. Daardoor weten we welke producten goed scoren op de winkelvloer. We kennen ook de targets die een category manager wil behalen. Door die informatie te combineren, stellen we uw assortiment continu bij. Flexibel passen we het productaanbod aan om verkoopdoelstellingen en gerealiseerde verkopen met elkaar in balans te brengen.

Verwerking

Verpakken en inpakken zonder omwegen: vanuit Engeland.

Versproducten als bloemen en planten vragen om de kortst mogelijke lijnen. Daarom concentreert SuperFlora de verwerking in Engeland, in Newport. Een team van 350 medewerkers staat dagelijks klaar om orders snel en efficiënt te verwerken. In twee shifts, verspreid over zeven dagen. Daardoor kennen we een heel korte reactietijd, ook bij grote volumes.

Alle bloemen en planten gaan rechtstreeks van de kas naar Engeland. In minder dan 24 uur is de gehele voorraad verwerkt en verzendklaar gemaakt. Daardoor bent u verzekerd van een optimaal niveau van versheid voor het gehele assortiment in het sierteeltschap.

Levering

We kennen heel Engeland en Ierland.

Vanuit Newport in East Yorkshire bestrijken we geheel Engeland en Ierland. Door de strategische ligging van onze locatie in Engeland zijn alle bestemmingen efficiënt bereikbaar. Onderweg laten we niets aan het toeval over. Daarom werkt SuperFlora nauw samen met gespecialiseerde vervoerders, thuis in het transport van sierteeltproducten. Geconditioneerde vrachtwagens waarborgen dat de kwaliteit van uw bloemen en planten onder alle omstandigheden gewaarborgd is.

Efficiency first

De kortste weg van kweker naar consument