Op dit moment is SuperFlora op zoek naar een:

Douane Declarant (fulltime)

Zorgen voor een vlotte doorstroom van alle bloemen en planten op zowel fytosanitair als douanegebied. Dat is jouw taak als Douane Declarant bij SuperFlora in Honselersdijk. Kunnen wij deze verantwoordelijkheid aan jouw expertise overlaten? Lees dan de vacature hieronder.

Als Douane Declarant zorg jij dat onze bloemen en planten volgens wet- en regelgeving goed de deur uitgaan. Dagelijks gaan er een groot aantal vrachtwagens vol met onze goederen richting Engeland en Ierland. Jij bent verantwoordelijk voor het voorbereiden en verzenden van alle voorkomende douaneaangiftes volgens de geldende wet- en regelgeving.

Ook de invoer van onze goederen valt onder jouw verantwoordelijkheid. Per vliegtuig of per boot komen de bloemen en planten uit diverse landen aan in Nederland. Jij zorgt dat dit in goede banen wordt begeleid en doet ook de controles op onze eigen werkzaamheden en werkwijze. Zie jij ergens ruimte voor verbetering? Dan ga je hier proactief mee aan de slag.

Daarnaast houd jij je bezig met de optimalisatie van ons nieuwe systeem. Je maakt werkinstructies en bekijkt waar verbeterpunten liggen. Momenteel zitten wij nog in de vormgevingsfase van dit systeem, waardoor jij als Douane Declarant echt kunt bijdragen aan het opbouwen van het systeem. 

Het team

Samen met drie andere douane declaranten en de manager douanezaken, waaraan je rapporteert, vormen jullie een team. Jullie stralen passie uit in het werk en willen met zijn allen het beste resultaat neerzetten. Zowel in de organisatie als in jullie team heerst er een informele en open sfeer. Successen worden gevierd en iedereen kan bij elkaar terecht.

Naast dat je veel samenwerkt met je collega’s uit het team, sta je ook nauw in contact met de logistieke afdelingen. Als Douane Declarant werk je één keer per vijf weken op de zaterdag. Deze dag wordt in de week na de gewerkte zaterdag weer gecompenseerd.

Wie ben jij?

Jij wordt enthousiast van douanezaken. Je kunt goed in teamverband werken en denkt in oplossingen. Jij streeft altijd naar het beste voor de klant en gaat dan ook accuraat te werk. Naast dat je communicatief vaardig bent, neem je graag initiatief en ben je niet bang om met nieuwe ideeën te komen.

Verder beschik je over:

 • Minimaal mbo werk- en denkniveau;
 • Een afgeronde vakopleiding Douane Declarant, of je bent deze nu aan het volgen;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat krijg je ervoor terug?

Een grote variatie aan werkzaamheden, waardoor geen dag voor jou hetzelfde is. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te denken over verbeteringen binnen de organisatie en is er veel ruimte voor nieuwe ideeën. Ook jouw eigen ontwikkeling vinden wij belangrijk en daarom geven wij jou de ruimte om door te groeien.

Wat bieden wij nog meer?

 • Een salaris tussen de € 2.428,- en € 3.723,- bruto per maand op basis van 40 uur (inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring);
 • 25 vakantiedagen;
 • Reiskostenvergoeding en pensioen;
 • De mogelijkheid om in overleg gedeeltelijk vanuit huis te werken;
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Groot aanbod aan trainingen, zodat je iedere dag nog beter wordt;
 • Zakelijke laptop en telefoon;
 • Leuke teamactiviteiten zoals wielrennen, tennis en gezellige bedrijfsuitjes;
 • Een geheel vernieuwde kantoorruimte en aangelegde tuin, mét jeu des boules baan;
 • 100 gemotiveerde, sportieve en vooral gezellige collega’s.

Meer weten of direct solliciteren?

Ga jij deze uitdaging met ons aan? Solliciteer dan vóór 6 mei 2022 via de sollicitatiebutton op de functie van Douane Declarant. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Karin de Greef, Recruiter, via +31 6 42 45 64 84. Screening is onderdeel van de selectieprocedure.